گیاه زعفران که با نام علمی Crodus Stativus شناخته میشود گیاهی دارای پیاز کروی شکل و پوشیده از یک پوسته قهوه ای رنگ است. این گیاه بنفش رنگ که در نواحی جنوب غربی آسیا، جنوب اسپانیا و مناطق جنوبی اروپا یافت میشود به قدری ارزشمند است که از آن با نام محاوره ای طلای سرخ یاد میشود! در حالت کلّی آن چیز که ما با نام زعفران استفاده میکنیم تا رنگ و طعم خوراک خود را بهبود ببخشیم در واقع همان سرگل سرخ رنگ مرکزی گیاه زعفران است. سرگل گیاه زعفران دارای املاح معدنی، موسیلاژ و مواد چربی است. رنگ و بوی به یادماندنی و نوستالژی زعفران که همه ی ما ایرانیان با آن خاطراتمان زنده میشود در جای جای دنیا طرفدار دارد چراکه علاوه بر خواص بی نظیر رنگ طبیعی و زنده ای را به خوراکی ها می دهد. همچنین طعم زعفران که همه ی ما را شیفته ی خود کرده هم دلیلی بر محبوبیت این گیاه شادی آور است. از بحث نام های عجیب و غریب شیمیایی که بگذریم باید کمی درباره ی چرایی گرانی این گیاه بپردازیم. از هر 100 تا 200 هزار گل زعفران حدود 5 کیلوگرم سرگل زعفران بدست می آید! که این هم نیمه ی پر لیوان به شمار میرود چرا که پس از خشک شدنِ این 5 کیلوگرم نهایتاً 1 کیلوگرم زعفران به سفره های پر رنگ و لعاب شما عزیزان خواهد رسید. برداشت دشوار، بازدهی نهایی، رنگ و بوی خارق العاده و طعم شگفت انگیزِ این گیاه همه و همه دست به دست هم داده اند تا زعفران گران قیمت و کیمیاگونه شود.
همون طور که مشاهده میکنید زعفران یک گیاه زیبا با گلبرگ های بنفش و قدی حدود ده تا سی سانتی متر هست که به طلای سرخ هم معروفه البته در زبان عربی به زعفران زر پران» هم میگویند. گل ها معمولا داری شش گلبرگ هستند که در وسط این گلبرگ ها سه رشته زعفران وجود دارد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها